ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ OLYMPIC SUN
ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ: O Θερμοσίφωνας παραδίδεται στον πελάτη σε χωριστά κομμάτια τα οποία είναι:

Πρίν αρχίσει η τοποθέτηση φροντίστε ώστε να μήν χτυπάει ο ήλιος το κρύσταλο του καθρέπτη, σκεπάζοντάς το κατά την διάρκεια της τοποθέτησης.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ME ΨΗΛΗ ΒΑΣΗ 120,150 & 200 LT ( ΒΛΕΠΕ ΣΕΛΙΔΑ )

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ ΧΑΜΗΛΗ ΒΑΣΗ 120,150,200, 300 & 400 LT ( ΒΛΕΠΕ ΣΕΛΙΔΑ ): 

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ:  Διαλέγουμε τον χώρο που θα τοποθετήσουμε τον Ηλιακό έτσι ώστε:

 

Βιδώνουμε τον συλλέκτη όπως στο σχέδιο και τον στηρίζουμε στο δάπεδο χρησιμοποιώντας τα ποδαράκια στήριξης (ε). Η ίδια διαδικασία απολουθείται και όταν έχουμε δύο συλλέκτες οι οποίοι ενώνωνται μεταξύ τους με ρακόρ.
Η βάση και ο συλλέκτης βιδώνονται καλά κάτω με ούπα Νο 10 και βίδες. Αποφεύγετε το πάκτωμα με πιστόλι
διότι στο μέλλον δεν θα μπορείτε να τον μετακινήσετε.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ (BOILER):  Τοποθετούμε το δοχείο πάνω στην βάση όπως φαίνεται στο σχέδιο με την ηλεκτρική αντίσταση να βλέπει δεξιά. Ακολουθεί η εξής διαδικασία σύνδεσης:

Ο ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΠΗΡΕΤΕΙ ΧΕΙΜΩΝΑ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ :  Τοποθετείται καλώδιο 3 Χ 4 mm2 και συνδέουμε σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει ανηρτημένο στον ηλιακό. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ.
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΓΕΤΟΥ:  Στο κάτω αριστερό μέρος του συλλέκτη, προσαρμόζεται συσκευή προστασίας από τον παγετό. Υπάρχουν απλές βαλβίδες προστασίας παγετού καθώς και πιό ακριβείς συσκευές. Αυτές τις λίγες μέρες όπου η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το 0 μπορούμε να διατηρήσουμε το ωερό στο δοχείο ζεστό χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική αντίσταση. Σε μέρη όπου η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το 0 για μεγάλα χρονικά διαστήματα πρέπει να προτιμάται ο ηλιακός θερμοσίφωνας κλειστού κυκλώματος.

 


 

1) Eίσοδος κρύου νερού (τοποθετείται μεωτής πίεσης και ασφαλιστική βαλβίδα 4 bar ).
2) Kατανάλωση ζεστού νερού.
3) Προσαγωγή στον Συλλέκτη.
4) Επιστροφή ζεστού από τον Συλλέκτη.
5) Τάπες 3/4″ για εξαέρωση του Συλλέκτη.
6) Ράβδος Μαγνησίου.
7) Ηλεκτρική Αντίσταση.
8) Στοιχείο σύνδεσης με καλοριφέρ.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
   Πρίν αρχίσει η τοποθέτηση φροντίστε ώστε να μήν χτυπάει ο ήλιος το κρύσταλο του καθρέπτη, σκεπάζοντάς το κατά την διάρκεια της τοποθέτησης. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ:   Διαλέγουμε τον χώρο που θα τοποθετήσουμε τον Ηλιακό έτσι ώστε: H επιφάνεια του συλλέκτη να βλέπει προς τον ΝΟΤΟ. Να μην σκιάζεται από δέντρα ή άλλες παρακείμενες οικοδομές. Να υπάρχει δυνατότητα σωστής στήριξης στο δάπεδο. Η απόσταση του Ηλιακού από το σημείο κατανάλωσης του ζεστού νερού (μπάνιο, κουζίνα) να  είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Βιδώνουμε τον συλλέκτη όπως στο σχέδιο και τον στηρίζουμε στο δάπεδο χρησιμοποιώντας τα ποδαράκια στήριξης (ε). Η ίδια διαδικασία απολουθείται και όταν έχουμε δύο συλλέκτες οι οποίοι ενώνονται μεταξύ τους με ρακόρ. Η βάση και ο συλλέκτης βιδώνονται καλά κάτω με ούπα Νο 12 και βίδες. Αποφεύγετε το πάκτωμα με πιστόλι διότι στο μέλλον δεν θα μπορείτε να τον μετακινήσετε.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΧΕΙΟΥ (BOILER):  Τοποθετούμε το δοχείο πάνω στην βάση όπως φαίνεται στο σχέδιο με την ηλεκτρική αντίσταση να βλέπει δεξιά. Ακολουθεί η εξής διαδικασία σύνδεσης:

Για την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα κλειστού κυκλώματος ακολουθείται η ίδια διαδικασία με το ανοικτό κύκλωμα. Το σχήμα που ακολουθεί δείχνει την σωστή συνδεσμολογία των σωληνώσεων του κλειστού κυκλώματος. Αφού γίνουν οι συνδέσεις γεμίζουμε το δοχείο του κλειστού κυκλώματος με αντιψυκτικό υγρό μαζί με νερό έως ότου υπερχειλείσει από τις δύο σωλήνες στο πάνω μέρος του boiler. H μία σωλήνα ταπώνεται και στην άλλη όπως φαίνεται τοποθετείται η ασφαλιστική βαλβίδα 1,5 bar.

TEXNIKEΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ
ΠΙΘΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Οταν δεν έχετε ζεστό νερό ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

 

ArabicEnglishFrenchGreekRussian